در این مقاله چای مارکت نگاهی دارد به انواع چای که میتوان آنها را از طریق سفارش اینترنتی چای در بیش تر نقاط جهان، تهیه کرد.
نخست تذکر این نکته لازم است که چای در انواع رنگها و حالتها وجود دارد، علت اصلی تفاوت رنگ انواع چای، در میزان اکسیداسیون آنها است.
اکسیداسیون چای پس از جدا شدن برگ چای از ساقهی چای آغاز میشود و میزان آن بستگی به نوع فرآوری بهعملآمده در مورد برگ چای دارد.
چای سفید (White Tea)
چای سفید از گلبرگ های تازه گیاه چای تولید میشود. چای سفید در نور طبیعی آفتاب خشک شده و اکسیده نشده اند. کمترین میزان کافئین در چای سفید موجود است و مهمترین مرکز کشت چای سفید در جهان، در استان «فوجیان» چین قرار دارد. وقتی برای اولین بار چای سفید را بنوشید، تقریباً احساس خواهید کرد که بیمزه و شبیه به آب است ولی بعد از مدتی در دهان و نفستان احساس یک مزهی شیرین ملایم خواهید کرد. انواع این چای از طریق سفارش اینترنتی چای نیز قابل تهیه است.
چای زرد (Yellow Tea)
چای زرد یک نوع چای کمتر شناختهشده و نسبت به برخی از انواع دیگر چای تا حدی گرانقیمتتر است.
مراحل فرآوری برگ چای زرد شبیه به مراحل فرآوری برگ چای سیاه است با این تفاوت که پوشش دادن برگهای چای توسط قرار دادن آنها در نوعی بستهبندیهای خاص و گاهی همراه با بخار دادن، یکی از مراحل اضافی فرآوری این نوع از چای است. در حقیقت، عمل اکسیداسیون در این چای، بسیار آهستهتر صورت میگیرد و درنتیجه چای زرد دارای طعمی ملایمتر از چای سبز میشود.
چای سبز (Green Tea)
رنگ آن سبز تیره و طعم آن نسبت به چای سیاه نافذتر است. چای سبز، کافئین کمی دارد و ایجاد عصبانیت یا بی خوابی نمیکند، تصفیهکننده و مفرح است. چای سبز چینی حدود 30 تا 35 میلیگرم کافئین در هر فنجانِ 8 اونسی دارد. (هر اونس حدود 31 گرم است) این میزان، در چای سبزِ ژاپنی 25 تا 30 میلیگرم است.
چای سبزهایی که در آخر نام آنها «چی» (به معنای چای) میآید ژاپنی هستند و نام انواع چای سبز چینی اشاره به منطقهی کشت آنها دارد.
چای اُلانگ (Oolong)
این چای، یک نوع چای نیمه اکسیده شده است که براقی و شادابی چای سبز و خصوصیات فیزیکی و درهمیِ چای سیاه را دارد و از لحاظ طبقهبندی، بین چای سیاه و چای سبز قرار میگیرد. میزان کافئین آن متوسط بوده و بین میزان کافئین چای سبز و چای سیاه است.
مهمترین مرکز کشت و فراوری انواع شگفتانگیز چای اُلانگ، کشور تایوان و چین است.
چای سیاه (Black Tea)
این نوع چای، بهطور کامل اکسیده شده است و رنگ آن مایل به قرمز تا مایل به قهوهای و قهوهای تیره است. چای سیاه، بیشترین نوع چای مصرفی در غرب و نقاطی از شرق جهان به شمار میرود. در هر فنجانِ هشت اونسی از چای سیاه، حدود 40 تا 60 میلیگرم کافئین وجود دارد. کشور چین دو گروه بزرگ از چای سیاه را تولید میکند یکی چای شمال چین و دیگری چای سیاه ایالت «یونان» چین.
چای پوئر (Puerah)
چای پوئر از نوعی تخمیر خاص چای سبز حاصل میشود و تخمیر آن حدود 6 ماه تا یک سال طول میکشد. چای پوئر ، مزهای تند دارد و حتی میتواند از چای سیاه هم پررنگتر باشد. یک فنجانِ هشت اونسی از آن دارای 60 تا 70 میلیگرم کافئین است. این نوع چای، دارای خواص پزشکی است. ازجمله، کاهشدهندهی تری گلیسیرید و کلسترول، کمککننده به تولید بزاق، کمککننده به هضم غذا، از بین برندهی اثرات الکل و هوشیار کننده است. بهطور انحصاری در منطقهی Puerah استان «یونان» چین رشد میکند. سفارش اینترنتی چای پوئر در چین از استقبال زیادی برخوردار است.
چای (Yerba Mahtay)
چای یربا ماته یک نوع چای و نوشیدنی باستانی و پزشکی است که جنبهی فرهنگی نیز دارد. انواع مختلف این نوع چای از سوی سرخپوستان «گورانی» GUARANI آمریکای جنوبی به جهان معرفی شده است. در هر هشت اونس آن، حدود 35 میلیگرم کافئین وجود دارد. این چای، سالم، هوشیار کننده و تقویت کنندهی اعصاب است و خواص مفید زیادی دارد.
چای گیاهی یا دمنوش (Herbal)
گاه آنچه به عنوان چای گیاهی یا دمنوش خوانده میشود معمولاً فاقد کافئین است و از انواع گیاهان تشکیل شده است که نوشیدنیهای محبوب مردم در نقاط مختلف جهان را تشکیل میدهد و بیش تر به خاطر خواص درمانی و سلامتی نوشیده میشود. شکوفهها، ساقهها و ریشههای گیاهان مختلف مانند زنجبیل از این جمله هستند.
چای سرخ (Rooibos)
این چای، متعلق به آفریقای جنوبی است. چای سرخ، یک نوع چای گیاهی و فاقد کافئین است. برگهایی سوزنی شکل دارد. رویبوس را با استفاده از برگهای یک درختچه به نام آسپالاتوس لینیرایز (Aspalathus linearis) درست میکنند که معمولا در سواحل غربیِ آفریقای جنوبی رشد میکند. برای زیاد کردن طعمش آن را اکسیده میکنند و این عمل، رنگ آن را از سبز به قرمز تغییر میدهد. رویبوس سبز هم وجود دارد که تخمیر نشده است. این نوع رویبوس گرانتر بوده و طعم علفی بیشتری نسبت به نسخهی سنتی آن دارد. نکتهی دیگر رویبوس سبز این است که آنتیاکسیدانهای بیشتری نسبت به رویبوس قرمز سنتی دارد. این مدل چای برای سلامتی بدن مفید است.
- ۹۸/۰۲/۳۱