معرفی چای و دمنوش

  • ۰
  • ۰

زرد چوبه گیاهی مرتبط با خانواده زنجبیل است که در هند آسیا و آمریکا رشد می‌کند. گیاه زردچوبه از خانواده گیاهان علی است و ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد. این گیاه دارای دور ردیف برگ است و اجزای آن به سه بخش غلاف برگ، دم برگ و برگ پره تقسیم می‌شوند. در بالای خوشه گیاه زردچوبه شاخه‌های ساقه وجود دارد که در آن جا گلی نمی‌روید. گل‌های نر و ماده به صورت متقارن در پایین خوشه گیاه می‌روبند آن‌ها کاسبرگ یک سانتی دارند که پایینشان مانند آهن ذوب شده سرخ و نرنجی است و به سمت سفید می‌رود. سطح گل برگها کرکی است.

 از لحاظ تاریخی، زردچوبه در درمان بسیاری از بیماری‌ها، از جمله مشکلات تنفسی، روماتیسم، درد شدید و خستگی، عمدتاً در جنوب آسیا، مورد استفاده قرار می‌گرفته است. امروزه زردچوبه به عنوان مکمل غذایی برای کاهش التهاب در بیماری‌های آرتروز؛ معده، پوست، کبد و مشکلات کیسه صفرا؛ سرطان؛ و سایر بیماری‌ها، استفاده می‌شود.

زردچوبه یک ادویه معمولی و یک عنصر مهم در پودر کاری است. مواد اولیه فعال آن، کورکومینوئیدهای زرد هستند و برای رنگ آمیزی غذاها و لوازم آرایشی استفاده می‌شوند. ساقه‌های زیر زمینی زردچوبه (ریزوم) خشک می‌شوند و به  صورت کپسول، قرص، چای یا عصاره مصرف می‌شوند. 

چرا چای زردچوبه؟

در حقیقت زردچوبه‌ای که ما در غذا برای خوش رنگ کردن آن استفاده می‌کنیم سرشار از کورکومین است. کورکومین دلیل اصلی تمامی خواص درمانی خاص و ویژه‌ی زردچوبه محسوب می‌شود. کورکومین یک ماده ضد التهاب قوی است که می‌تواند باعث مرگ سلول‌های سرطانی نیز بشود. این ماده زرد رنگ است و در واقع رنگ زردچوبه نیز به خاطر حجم زیاد کورکومین در آن است. کرکومین دارای قابلیت زیستی پایین است که یعنی به سختی وارد بدن و جذب می‌شود. به همین دلیل، مکمل‌های زردچوبه با غلظت‌های بالا که حاوی کورکومین بالا هستند، محبوب‌اند.

شما می‌توانید زردچوبه را در غذا های خود استفاده کنید اما بهترین راه برای استفاده از خواص فوق‌العاده زردچوبه و اضافه کردن آن به رژیم روزانه چای زردچوبه است. چای یک راه عالی برای استفاده از ادویه‌جات و گیاهان محسوب می‌شود. چای صرف نظر از تمامی مزایای فیزیکی که دارد به شما کمک می‌کند تا با نشستن  نوشیدن فنجانی گرم از چای آرامش را احساس کنید.

 چای زردچوبه که از ریشه زردچوبه رنده شده یا پودر خالص تهیه شده است، که یکی از موثرترین روش‌های مصرف ادویه است. اکثر تحقیقات در بزرگ سالان از مصرف بی خطر 400 تا 600 میلی گرم پودر زردچوبه سه بار در روز یا 1 تا 3 گرم در روز ریشه زردچوبه رنده شده یا خشک خبر می‌دهند. بنا بر این مصرف روزانه آن بسته به شرایط بدنی شما مشکلی ندارد و خواص آن برای بدن شما بسیار مفید خواهد بود.

خواص چای زردچوبه

خواص چای زردچوبه

کاهش علائم آرتیریت

همان طور که پیش‌تر گفتیم کورکومین یک ماده ضد التهاب قوی است که به مقدار زیاد در زردچوبه یافت می‌شود. این ماده می‌تواند در د و علائم ناشی از التهاب مفاصل در آرتیریت و یا آرتروز، که شایع‌ترین نوع التهاب مفاصل یا آرتیریت است را کاهش دهد. تحقیقات وسیعی در سراسر دنیا این خاصیت مصرف زردچوبه را اثبات کرده‌اند.

 تقویت سیستم ایمنی بدن

تأثیر کورکومین بر بهبود عملکرد سیستم ایمنی با خواص آنتی اکسیدان، ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتری اثبات شده است. نشان داده شده است که کورکومین به عنوان یک تعدیل کننده ایمنی عمل می‌کند و به تنظیم عملکرد سلول‌های ایمنی بدن در برابر سرطان نیز کمک می‌کند. خواص دارویی زردچوبه ممکن است قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن حتی در افراد مبتلا به اختلالات ایمنی باشد.

کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهابی نقش مهمی در سلامت قلب دارد. یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که مصرف 4 گرم کورکومین در هر روز 3 روز قبل و 5 روز پس از جراحی پیوند عروق کرونر، خطر ابتلا به انفارکتوس حاد قلب و حمله قلبی را 17 درصد کاهش می‌دهد.

کمک به جلوگیری از ابتلا به سرطان و درمان آن

یکی از خواص درمانی کلینیکی کورکومین، فعالیت ضد سرطانی آن است. به نظر می‌رسد که کورکومین به عنوان یک آنتی اکسیدان و ضد التهابی خطر آسیب از طریق سلول‌های بدن را کاهش می‌دهد و باعث کاهش خطر جهش‌های سلولی و سرطان می‌شود. علاوه بر این، مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کورکومین دارای خواص ضد توموری، محدود کردن رشد تومورها و گسترش سلول‌های سرطانی است. مؤسسه ملی سرطان کورکومین را به عنوان یک ضد سرطان مؤثر می‌شناسد.

کمک به کاهش علائم سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS

کورکومین به مدت طولانی در داروهای سنتی به عنوان درمان برای بسیاری از مشکلات گوارشی استفاده شده است. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کورکومین می‌تواند باعث کاهش درد ناشی از IBS و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری شود.

زردچوبه با مقدار زیاد کورکومین در آن می‌تواند برای بهبود اکثر بیماری‌های گوارشی از التهاب روده تا زخم معده استفاده شود.

پیشگیری و درمان آلزایمر

مطالعات نشان داده‌اند که کورکومین ممکن است به کاهش شانس چندین بیماری نوروژنیک کمک کند. قدرت آنتی اکسیدان و ضد التهابی آن به کاهش آسیب سلولی، التهاب و رسوب‌های آمیلیوئید یا پلاک‌هایی که در این شرایط رخ می‌دهد، کمک کند. کورکومین قادر به کاهش یا جلوگیری از تغییرات پروتئین وابسته به بالا رفتن سن در سیستم عصبی شود.

در حالی که تحقیقات هنوز به دنبال شناخت دقیق بیماری آلزایمر است، به نظر می‌رسد که کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند از آن جلوگیری کند. آنتی اکسیدان های زردچوبه از آسیب‌هایی که می‌توانند به آلزایمر منجر شوند جلوگیری می‌کنند. حتی مهم‌تر از آن، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که زردچوبه می‌تواند از دست دادن پایانه‌های سیناپسی و انباشته شدن آمیلوئیدهای مرتبط با بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

محافظت از کبد، جلوگیری از سنگ صفرا و مدیریت مشکلات کبد

مطالعات متعدد نشان داده است که کورکومین موجود در زردچوبه می تواند از کبد محافظت کند. مزایای افزایش تولید مایع گوارشی صفراوی و همچنین حفاظت از سلول های کبدی در برابر مواد شیمیایی مرتبط با صفرا از جمله تأثیرات کوکومین بر کبد است.

کمک به مدیریت دیابت

طب سنتی برای هزاران سال از زردچوبه برای درمان دیابت استفاده کرده است. مطالعات متعدد با استفاده از مدل های حیوانی و انسانی نشان داده اند که مکمل کورکومین دارای خواص ضد دیابت می باشد.

کاهش کلسترول بدن

کاهش LDL یا کلسترول مضر می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های جدی مانند بیماری های قلبی و سکته مغزی کمک کند. شواهدی وجود دارد که زردچوبه در انجام این کار موثر است. به عنوان مثال، یک تحقیق در سال 2008 که نشان می دهد دوز پایین کورکومین با کاهش LDL و کلسترول همراه است.

کاهش مشکلات ریه

محققان معتقدند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی کورکومین ممکن است به کاهش علائم بیماری مزمن یا طولانی مدت ریه کمک کند. یک بررسی پزشکی در سال 2017 به این نتیجه رسید که اگر چه شواهد بالینی محدود است، کورکومین می­تواند به درمان آسم، فیبروز ریوی و کیست، سرطان ریه و آسیب و بیماری مزمن انسدادی ریه کمک کند.

چگونه چای زردچوبه تهیه کنیم؟

طرز تهیه چای زردچوبه

چای زردچوبه را می‌تواند به صورت خالص و یا ترکیبی مصرف کرد. گیاهان مو مواد زیادی هستند که می‌توان همراه با چای زردچوبه دم شوند. برخی از گیاهان ضد التهابی مانند گل میخک، دانه هل و یا انواع توت همراه خوبی برای زردچوبه هستند. این گیاهان هم طعم و عطر چای زردچوبه را تحت تأثیر قرار می‌دهند و بر اثرات ضد التهابی آن می‌افزایند. عسل و شیره خرما از دیگر موادی هستند که می‌توانند به چای زردچوبه اضافه شوند تا همراه با طعم شیرین مقدار زیادی مواد مغذی را به این چای بیفزایند.

در ادامه ترکیبات لازم برای یکی از محبوب‌ترین چای‌های ترکیبی زردچوبه را برای ارائه می‌دهیم.

مواد لازم جهت تهیه چای زردچوبه

  • 1 قاشق چای‌خوری دارچین
  • مقداری میخک
  • به اندازه سرانگشت جوز هندی
  • اگر دوست دارید کمی هم زنجبیل می‌توانید اضافه کنید.
  • یک قاشق چای خوری زرد چوبه اگر دوست داشتید می‌توانید بیشتر بریزید.
  • یک یا دو فنجان آب

طرز تهیه چای زردچوبه

  • مخلوط را برای 10 دقیقه بجوشانید.
  • کمی عسل برای شیرین کردن مخلوط و شیر نارگیل (روغن نارگیل) یا روغن بادام هرکدام که دوست دارید را به آن اضافه کنید و از چای خود لذت ببرید.
  • ۹۸/۰۳/۰۲
  • نیما صادق

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی