معرفی چای و دمنوش

  • ۰
  • ۰

چای پادارکو و به قول برخی دیگر، چای پادارگو خواص بسیار شفابخش و نوعی طرز تهیه دارد که در مقاله‌ی حاضر توضیح داده شده است. با چای مارکت همراه باشید.

چای پادارکو چیست؟

چای پادارکو (pau d’arco) از برگ و پوست تنه‌ی درختی به همین نام که بومیِ نواحیِ کارائیب، آمریکای جنوبی و بخصوص برزیل، آرژانتین و پاراگوئه است؛ به دست می‌آید.

درخت پادارکو دارای چوبی بسیار سخت و برگ‌هایی است که همیشه سبز می‌مانند.

گل‌های آن بنفش و صورتی رنگ هستند.

این درخت تا چند ده سال عمر می‌کند و چندین گونه دارد و تشخیص گونه‌ای که از آن چای پادارکو به دست می‌آید چندان ساده نیست.

استفاده از لایه‌ی درونیِ پوست تنه‌ی آن برای تولید این چای که مصارف درمانی دارد به کار می‌رود.

چای پادارکو در برزیل Iperoxo و در پاراگوئه و آرژانتین Lapacho Colorado نامیده می‌شود.

چای پادارکو یک چای صد درصد شفابخش است و مصرف آن از سابقه‌ای بسیار دور و دراز در بین اقوام آمریکای جنوبی از جمله قوم باستانیِ «اینکا» (Inca) برخوردار بوده است.

متأسفانه درخت پادارکو جزو گیاهان در معرض خطرِ انقراض اعلام شده.

طرز نگهداری چای پادارکو

  • چای پادارکو باید حتماً به دور از نور و در جای تاریک و خشک نگهداری شود.
  • تماس با فلزات مختلف، خواص این چای را کاهش می‌دهد؛ پس بهتر است که چای پادارکو را در ظروف پیرکس، چینی یا شیشه‌ای نگهداری کنید و برای استفاده از آن قاشق چوبی به کار ببرید.

فواید و خواص چای پادارکو

با بررسی منابع مختلفِ داخلی و خارجی معمولاً به فهرستی بسیار طولانی از فواید چای پادارکو برمی‌خوریم. واقعیت این است که بخشی از این فواید در عمل ثابت شده ولی برای تمامی آن‌ها هنوز تحقیقات علمی به عمل نیامده.

با وجود فواید بسیار زیادی که برای این چای ذکر شده ما در این مقاله سعی می‌کنیم فهرستی تطبیقی از فواید تجربه‌ شده‌ترِ این چایِ پرخاصیت را ارائه کنیم و مهم‌تر از آن، با توضیح خواص عناصر آن بررسی‌مان علمی‌تر باشد؛ زیرا علم گیاه‌شناسی، خواص عناصر گیاهان را توضیح داده و تمامی آنچه در باره‌ی عناصر این گیاه خواهیم گفت از منابع مختلف علمی قابل راستی آزمایی هستند.

اما پیش از بررسی خواص عناصر این گیاه اجازه دهید ابتدا تعدادی از خاصیت‌های درمانی مشهورتر چای شفابخش پادارکو را ذکر کنیم:

  • درمان بیماری قند خون
  • درمان سرطان (در مورد میزان تأثیر آن بر سرطان اختلاف نظر وجود دارد)
  • درمان رماتیسم
  • درمان تومورهای مختلف
  • ضد هر نوع باکتری و ویروس
  • درمان انواع زخم و قارچ‌ها به‌طور استفاده‌ی موضعی از عصاره یا پوست آب‌پز این گیاه، از جمله درمان ویروس HPV که ویروس زگیل تناسلی است یا درمان قارچ ناخن پا
  • آنتی‌بیوتیک قوی
  • آرام‌کننده‌ی اعصاب
  • ضد التهاب
  • برطرف‌کننده‌ی سرفه‌های سیگار
  • رفع گرفتگیِ سینوس‌ها
  • ضد بیماریِ پارکینسون و لرزش سر و دست
  • ضد اگزما و حساسیت‌های فصلی
  • مفید برای کبد
  • مفید برای پروستات
  • مفید برای برطرف کردن ناراحتی کلیه
  • می‌تواند از سرعت رَوند افزایش وزن بکاهد.

اصلی‌ترین عناصر تشکیل‌دهنده‌ی این چای و خواص آن‌ها به شرح در پی آمده است:

لاپاکول (Lapachol): این ماده، کاهش‌دهنده‌ی سرعت رشد تومورهای گوناگون در بدن انسان و یک ضد قارچ قوی است. از آن به‌عنوان یک ضد سرطان نیز نام برده شده است.

آنتراکینون (Anthraquinone):این عنصر، درمانگر یبوست، ضد سرفه و مفید برای درمان سرطان است.

نفتوکینون (Naphthoquinone): ضد باکتری و ضد تومور است و منعقد کننده‌ی خون به شمار می‌رود. به‌سلامتی بافت‌ها و استخوان‌های بدن کمک می‌کند.

نکته‌هایی درباره‌ی طرز تهیه و میزان مصرف چای پادارکو

  • در تهیه‌ی این چای از آب تصفیه‌شده و کاملاً تمیز استفاده کنید.
  • هنگام جوش آوردن آب و نیز در زمان دم کشیدن چای پادارکو، از ظروف سرامیک و پیرکس استفاده کنید و ظرف فلزی به کار نبرید؛ زیرا گفته می‌شود که فلز، از بین برنده‌ی خواص این گیاه است.
  • هنگام آماده کردن آب جوش برای تهیه‌ی چای پادارکو از ماکروویو نیز نباید استفاده کرد.
  • در اکثر منابع تأکید می‌شود که بهترین طرز مصرف چای پادارکو نوشیدن آن به‌طور ولرم است.
  • بهترین روش در تهیه‌ی این چای، جوش آوردن چای در ظرفی از جنس چینی است و برای هر یک لیتر آب، می‌توان یک قاشقِ غذاخوری چای پادارکو به کار برد.
  • پس از ریختن چای در آبی که جوش آمده، شعله را به حداقل رسانده و درب ظرف را ببندید تا بخار چای، حتی‌المقدور از ظرف خارج نشود.
  • مدت دم کشیدن کامل این چای تا زمانی باید ادامه داشته باشد که رنگ آن کاملاً قهوه‌ای رنگ شود. مدت زمان مورد نیاز برای دم کشیدن آن در منابع مختلف بین نیم تا یک ساعت ذکر شده است.
  • پس از دم کشیدن، آن را از صافی رد کرده و مابقی پوسته‌ها یا برگ‌های چای را دور بریزید.
  • در منابعی چند، در مورد مصرف این چای به‌طور روزانه و به مدت 90 روز در ساعتی معین تأکید بیشتری شده اما چون مصرف بیش از حد این چای می‌تواند باعث تهوع یا سرگیجه شود، توصیه می‌کنیم که مصرف آن را از مقدار کم شروع کرده و خودتان در عمل، متوجهِ میزان مناسب و متعادل برای بدنتان شوید؛ بخصوص که هیچ میزان مصرف مشخصی برای آن ذکر نشده.

در یکی از منابع خارجی حداکثر میزان مصرف آن یک و نیم گرم در روز ذکر شده است و گفته‌شده مصرف بیش از این مقدار موجب بروز حالت شبه مسمومیت شده و می‌تواند برای کبد و جگر سیاه انسان مضر باشد.

ضمن این‌که در مورد مصرف این چای توسط بیماران، مشورت با پزشک نیز گوشزد شده.

اوقاتی که مصرف چای پادارکو در آن وقت، بیشتر توصیه شده؛ بعدازظهرها یا عصرها است.

عوارض چای پادارکو چیست؟

مشهورترین عوارض چای پادارکو، استفراغ، سرگیجه، اسهال، کم خونی و در مواردی خونریزی است.

خانم‌های باردار و نیز نوزادان از مصرف این نوع چای منع شده‌اند؛ هم‌چنین در مورد استفاده‌ی کودکان از چای پادارکو نیز مشورت با پزشک توصیه می‌شود.

دقت کنید که اگر سرگرم مصرف هر نوع دارویی هستید حتماً پیش از مصرف این نوع چای با پزشک معالج خود مشورت فرمایید، زیرا احتمال تداخل داروها با چای پادارکو و بروز عوارضی چند وجود دارد.

برخی از مشهورترین داروهایی که می‌توانند با چای پادارکو تداخل منفی داشته و ایجاد عوارض کنند؛ عبارتند از:

  • آسپرین
  • داروهای رقیق کننده‌ی خون
  • وارفارین Warfarin
  • کومادین Coumadin
  • کلوپیدوگرل Clopidogrel
  • داروهای ضد پلاکت Platelets
  • ۹۸/۰۳/۰۱
  • نیما صادق

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی