معرفی چای و دمنوش

  • ۰
  • ۰

در این مقاله نگاهی به نحوه و فرهنگ مصرف چای در کشورهای خارجی و مراسم و باورهای پیرامون آن خواهیم داشت.

نکته‌هایی فرهنگی، پیرامون نحوه‌ی ارائه و مصرف چای در کشورهای خارجی

چای خارجی فقط در تعریف فیزیکی و توصیف انواع آن خلاصه نمی‌شود و به نحوه‌ی مصرف چای خارجی نیز ارتباط می‌یابد. علاوه بر چین؛ هندوستان، ژاپن و بسیاری از کشورهای آسیایی، در کشورهایی نظیر انگلستان و فرانسه نیز می‌توان از موضوعی به نام فرهنگ مصرف چای خارجی سخن گفت. برخی از آداب‌ورسوم مرتبط با مصرف چای در کشورهای مختلف را می‌خوانیم:

مصرف چای در چین

فرهنگ چای چین

در اکثر منابع، از کشور چین به‌عنوان خاستگاه اصلی چای نام برده شده است. نوشیدن چای در چین، با آداب خاصی همراه است. به‌عنوان مثال، چینی‌ها معمولاً اول چای را بو می‌کنند و بعد به رنگ چای می‌نگرند و آن را مزه می‌کنند.

ظرف چای‌خوری سنتی چینی‌ها سه قسمت دارد که عبارت‌اند از: درپوش، کاسه و پایه. در هنگام مزه کردن چای، باید پایه‌ی ظرف را روی دست گرفت و دست دیگر را روی درپوش گذاشت.

مصرف چای در ژاپن

فرهنگ چای ژاپن

چای، توسط راهبان بودایی از چین به ژاپن آورده شده. در ژاپن، دو نوع آیین خاص درباره‌ی چای وجود دارد یکی به نام « اوچاکای» (お茶会) که ساده‌تر انجام می‌شود و دیگری که حدود چهار ساعت طول می‌کشد به نام «چاجی» (茶事) معروف است.

مصرف چای هندوستان

فرهنگ چای هندوستان

بیش‌ترِ آن‌چه که در دنیا به‌عنوان چای خارجی در کشورها مصرف می‌شود متعلق به کشور هندوستان است. اصلی‌ترین زمان مصرف چای در نزد هندی‌ها، هنگام نیم‌روز یا بعد از فراغت از کار روزانه است، هندی‌ها در بیش‌تر اوقات، چای را با شیر مخلوط کرده و می‌نوشند.

مصرف چای در میانمار

در میانمار، نوعی چای ترش همراه با تنقلاتی مانند بادام زمینی، کنجد نارگیل خرد شده و … مصرف می‌شود.

مصرف چای در مصر

چای، نوشیدنیِ ملی مصر است و چای خارجی از «سریلانکا» و «کنیا» وارد می‌شود. مصری‌ها چای را با شکرِ نیشکر شیرین کرده و اغلب برگ‌های نعنای تازه همراه با شیر در کنار بساط چای آن‌ها مشاهده می‌شود.

مصرف چای در روسیه

سردسیر بودن روسیه چای را حتی از قبل از دوران «پطر کبیر» به یک نوشیدنی محبوب تبدیل کرده بود. در روسیه تا مدت‌ها عبارت چای خارجی، به چای وارداتی از هندوستان اطلاق می‌شد. به مرور با افزایش واردات چای، این نوشیدنی به نوشیدنی محبوب افراد عادی نیز تبدیل شد و سماور در خانه‌های روس‌ها کاربرد وسیعی یافت. چای در روسیه بیش تر با شکر و یا مواد خوراکیِ شیرین مصرف می‌شود.

مصرف چای در فرانسه

در فرانسه رسم چای خوردن براثر علاقه‌ی پادشاهی از سلسله‌ی «بوربن» به نام «لویی چهاردهم» که چای را عامل کمک به هضم غذا می‌دانست شکل گرفت ولی بعد از انقلاب کبیر فرانسه و از سال 1789 به بعد، رسم نوشیدن چای کم‌رنگ شد، تا این که از سال 1850 میلادی به بعد و هم‌زمان با پیشرفت فرانسوی‌ها در کیک پزی، سنت نوشیدن چای با کیک رواج یافت.

مصرف چای در انگلستان

در بین کشورهای غربی یکی از بیش‌ترین مصرف‌های چای، متعلق به انگلستان است و مصرف سرانه‌ی چای در آن کشور از بسیاری کشورهای دیگر بیش تر است. چای خارجی نخستین بار در اواخر قرن شانزدهم توسط «کمپانی هند شرقی» به انگلستان وارد شد. همسر «چارلز دوم» که پرنسسی پرتغالی به نام «براگانزا» (Braganza) بود، به نوشیدن چای خارجی عادت داشت و همین امر، نقش مهمی در رواج آن در بین طبقات اشراف و قضات انگلستان داشت.

در فرهنگ انگلستان، نوشیدن چای با عنوان (Tea Time) و گپ زدن‌ها و صحبت‌هایی که در این بازه‌ی زمانی انجام می‌شود، جایگاه فرهنگی و آداب ویژه‌ای دارد.

  • ۹۸/۰۲/۳۰
  • نیما صادق

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی